bakım
Palyatif Bakim Hemşireliği Kursu
Kayıt için: https://eur05.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fforms.gle%2FdPWPn6aTeubLJZuN7&data=05%7C02%7Cmuge.filiz%40anadolusaglik.org%7C1c3813e54c7b448aa4fe08dcf28c9d0b%7Ce44cd5c99a8c4959aaca541e735e3725%7C0%7C0%7C638651932954030559%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C0%7C%7C%7C&sdata=yG%2BCrgNKybbxSAG1JDxGjgcAjQ%2Fp%2FX2cVMey4mY48fA%3D&reserved=0Palyatif bakım hemşireliği; kanser hastalarının ihtiyaçlarına yönelik yetkinliklerini artırmak, bu sürecin her aşamasında hasta ve ailelerine kapsamlı destek sunmalarını sağlamaktır. Ağrı yönetimi, semptom kontrolü, beslenme desteği, nefes darlığı gibi sorunların hafifletilmesi, psiko-sosyal destek ve manevi bakım gibi palyatif bakımın temel unsurlarına yönelik hemşirelik uygulamalarını teşvik etmektir. Aynı zamanda, hastaların ve ailelerin tedavi sürecine katılımını artırmak ve onların psiko-sosyal ve manevi gereksinimlerini karşılamak için rehberlik sunmaktır.
Ameliyattan Kemoterapiye: Pankreas Kanseri Olgusuna Multidisipliner Ekip Yaklaşımı
Zoom ID: 871 1348 5087 Parola: 770462Bu seminerde, pankreas kanseri tanısı almış bir olguda cerrahi tedavi öncesi ve sonrası bakım, medikal onkoloji tedavisi ve onkolojik bakım ilkeleri, cerrah, onkolog, cerrahi hemşire ve onkoloji hemşiresi bakış açılarıyla ele alınacak ve bu konularda farkındalık oluşturulacaktır.
Deneyim Atölyesi: Hasta Yakını ve Hemşire Penceresinden Akciğer Kanserinde Palyatif Bakim
Zoom ID: 853 9753 5219 Parola: 693411Bu seminer ile akciğer kanseri tanısı olan bir olgunun hasta yakını ve bu hastaya bakan onkoloji hemşiresi açısında palyatif bakım semptomları, iletişim açısından değerlendirilmesi ve farkındalık kazandırılması amaçlanmaktadır.
Akciğer Kanserlerinde Radyoterapi Kursu
Zoom ID: 840 6129 9979 Parola: 363149Bu kurs, akciğer kanseri tanısı almış hastalar için radyoterapi uygulamalarının temel prensiplerini, tekniklerini ve en güncel tedavi yaklaşımlarını kapsamlı bir şekilde ele almaktadır. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek olan eğitimler, teorik bilginin yanı sıra klinik uygulama örnekleriyle desteklenmektedir. Kurs sonunda katılımcılar, akciğer kanserinde radyoterapinin etkili bir şekilde uygulanması için gerekli bilgi ve becerilere sahip olacaklardır. Sağlık uzmanları için büyük bir fırsat olan bu eğitim, güncel literatür ve yenilikçi tedavi yöntemleri ile katılımcılara değerli bir perspektif sunacaktır.
Palyatif Bakım Hasta Grupları ve Yatış Kuralları
Zoom ID 868 7314 2924 Parola 837595Palyatif bakım, insan merkezli sağlık hizmetlerinin önemli bir parçasıdır. Fiziksel, psikolojik, sosyal veya ruhsal sorunlarının giderilmesinde küresel bir etik sorumluluktur. Bu nedenle, hastalığın nedeni kardiyovasküler hastalık, kanser, büyük organ yetmezliği, ilaç dirençli tüberküloz, şiddetli yanıklar, ileri evre kronik hastalık, akut travma, ekstrem doğum prematüritesi veya ileri yaşın aşırı kırılganlığı gibi durumlarda palyatif bakım ihtiyacı doğabilir ve erişilebilir olmalıdır. Ülkemizde immobil, küratif tedavisi olmayan, biyopskikososyal semptomların kontrol edilmesinde güçlük yaşanan, günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirirken desteğe ihtiyacı olan hastalar palyatif bakım ekibi tarafından değerlendirilir. Hasta ve bakım vericilerini desteklemek, semptomların kontrolünü sağlamak amacıyla hastaların yatışı sağlanır. Palyatif bakım ünitelerine yatışı yapılan hastaların Edmonton Semptom Değerlendirme Ölçeği kullanılarak semptomlarına yönelik hemşirelik bakımının planlanması sağlanır. Aynı zamanda hastanın değerlendirilmesi multidisipliner bir yaklaşım ile ilgili sağlık profesyonelleri (hekim, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, diyetisyen vb.) tarafından gerçekleştirilmelidir. Palyatif bakım ünitelerinde kanıta dayalı klinik değerlendirme araçları (karnofsky performans skoru, palyatif prognostik indeks vb.) kullanılarak, palyatif bakım hastalarının yaşam sonuna yaklaşma durumu belirlenir.
Jinekolojik Kanserlerinde Sistemik Tedaviler
"Jinekolojik Kanserlerinde Sistemik Tedaviler" kursu, jinekolojik onkoloji alanında çalışan sağlık profesyonellerine yönelik bir eğitim programıdır. Kurs, jinekolojik kanser türlerinin (rahim, yumurtalık, serviks vb.) sistemik tedavi yöntemleri hakkında derinlemesine bilgi sunmayı amaçlar. Katılımcılar, kemoterapi, hedefe yönelik tedaviler ve immünoterapiler gibi sistemik tedavi seçeneklerini, bu tedavilerin endikasyonlarını, uygulama tekniklerini ve yan etkilerini öğrenerek, hasta yönetiminde daha etkili olma fırsatı bulacaklardır. Ayrıca, güncel klinik kılavuzlar ve vaka çalışmaları üzerinden pratik uygulamalar ile desteklenecek olan kurs, katılımcıların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
Gastrointestinal Kanserlerde Radyoterapi Kursu
Bu kurs, gastrointestinal kanserlerin (mide, bağırsak, rektum vb.) tedavisinde radyoterapinin rolünü ve uygulamalarını kapsamlı bir şekilde incelemektedir. Alanında uzman eğitmenler, katılımcılara teorik bilgi ile birlikte güncel tedavi yöntemleri, hasta yönetimi ve tedavi süreçlerindeki yenilikçi yaklaşımlar sunacaktır. Kurs, radyoterapinin gastrointestinal kanserlerdeki etkinliğini, tedavi planlamasını, yan etkilerin yönetimini ve multidisipliner bir yaklaşımın önemini vurgulamaktadır. Katılımcılar, vaka çalışmaları ve interaktif tartışmalar aracılığıyla gerçek hayatta karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili bilgi ve becerilerini geliştireceklerdir. Bu eğitim, sağlık uzmanlarının gastrointestinal kanser tedavisinde etkili radyoterapi uygulamaları için gerekli bilgi ve deneyimi kazandırarak, hasta bakım kalitesini artırmayı hedeflemektedir.
Katater/port katater bakımı
"Kateter/Port Katater Bakımı" konulu toplantı, onkoloji alanında çalışan sağlık profesyonellerine yönelik bir eğitim ve bilgi paylaşım etkinliğidir. Toplantının amacı, kateter ve port kateterlerin güvenli ve etkili bir şekilde nasıl kullanılacağı, bakımı ve yönetimi konularında en iyi uygulamaları sunmaktır. Katılımcılar, enfeksiyon riskini azaltma, hasta güvenliğini artırma ve komplikasyonları önleme stratejileri hakkında bilgi edinme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, kateter ve port bakımında karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri üzerinde tartışmalar yapılacak. Bu toplantı, katılımcılara klinik pratiğe yönelik güncel bilgiler sağlayarak hasta bakım kalitesini artırmayı hedeflemektedir.